Търсене на Продукт / Фирма
Търси по ключова дума, продукт или фирма

Първият производител на сертифициран профил за пасивни къщи

За да посрещне нуждите на пасивните и ниско-енергийните къщи, REHAU разработва профила GENEO, в който се влага високотехнологичния материал RAU-FIPRO – фиброкомпозит, използван в самолетостроенето и болидите от Формула 1.  REHAU за първи път използва фиброкомпозита в прозоречните системи през 2008г., като съчетава в един материал най-добрите качества на фибростъклото и полимерите. В съчетание с троен стъклопакет прозоречната система GENEO може да постигне невероятно висока енергийна ефективност и  значително да намали разходите за отопление в дома.

 Geneo1

Благодарение на високо технологичния си дизайн и характеристики, прозорците и вратите, конструирани с профилите GENEO превъзхождат всички предшестващи ги прозоречни системи.

GENEO e първият напълно само-подсилен профил за прозоречна система, без да ползва допълнителна стомaнена армировка. Той е един от най-добрите енерго ефективни профили налични на пазара, предназначен за изработка на прозорци и прозоречни системи  за къщи с ниска енергийна консумация (с коефициент на топлопроводимост Uw = 1,1 W/ m²K) до напълно пасивни къщи (с коефициент на топлопроводимост Uw = 0,73 W/ m²K)

Geneo2

Поради липсата на стоманена армировка GENEO предлага най-добрите нива на шумоизолация, постигайки допреди недостижими стойности (за стъкло 50 dB = Rw,p 47 dB), отговарящи на високата 5-та степен на шумоизолация, което осигурява тиха и спокойна среда за живот и на най-оживената улица в града, като същевременно предоставя и оптимална топлоизолация.

 

G1 Сигурно уплътнение

Със своите три нива на окрайчващо уплътнение GENEO профилите предлагат най-добрите възможни изолационни характеристики. Високо еластичният уплътнител е устойчив на многократно натоварване и гарантира дълъг експлоатационен живот.

G2 Изчистен дизайн

Елегантният и изчистен дизайн (115мм) на профила осигуряват приятна за окото визия дори и за най-големите конструктивни елементи. Комбиниран с иновативната залепваща технология на REHAU дори и големи панорамни модули могат да бъдат изпълнявани с необходимата степен на стабилност.

G3 Оптимална топлоизолация

GENEO притежава функционални камери, които могат да бъдат използвани за множество цели. Например GENEO® MD plus се възползва от камерите за вмъкване на допълнителни топлоизолационни модули, чрез които се подобряват цялостните топлотехнически параметри на профила.

Инвестицията днес в най-добрата прозоречна рамка е защитена в бъдеще, когато при появата на  стъклопакети с по-добри топлотехнически показатели, замяната на рамката няма да бъде наложителна.

REHAU e един от  водещите лидери в областта на прозоречните решения в Европа. Германският концерн REHAU развива дейност на територията на пет континента. Произвежда елементи или цялостни решения в следните направления – полимерни решения, прозоречна решения, елементи за автомобилната индустрия, компоненти за системи за ползване на възобновяеми енергии, тръбни системи в индустрията, локално и  централно топлоснабдяване, подово отопление и охлаждане, термопомпени решения, системи за питейна вода, елементи за мебелната индустрия и други.