Търсене на Продукт / Фирма
Търси по ключова дума, продукт или фирма

Слънчеви колектори за топла вода Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM на Viessmann

 Слънчевите колектори за топла вода Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM на Viessmann са от типа плоски селективни колектори. И двата колектора имат модели за хоризонтален или вертикален монтаж върху скатни покриви, плоски покриви или фасади на сгради. Имат висока енергийна ефективност, като при комбинация с кондензен газов котел на Viessmann могат да достигнат до излючително високият енергиен клас А+ за цялата система (комплектация котел и слънчев колектор).Също така  Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM могат да се комплектоват в единна система с термопомпи на Viessmann.

Vitosol-1

 В тези колектори Viessmann използва патентованата технология ThermProtect. Тази технология предпазва колекторите от прегряване чрез интелигентно покритие на абсорбера. Това покритие изключва слънчевите колектори при достигане на определена температура. При температури над около 75 °C се променя кристалната структура на абсорберното покритие,  многократно се повишава топлинното излъчване и се намалява мощността на колекторите. Така максималната  температура на колекторите e значително по-ниска и се предотвратява образуването на пара в соларния кръг. С понижаването на температурата на колекторите кристалната структура на покритието се връща в първоначалното си състояние. След което отново повече от 95 процента от слънчевата енергия се абсорбират и преобразуват в топлина. Останалите пет процента се отразяват. Промяната на кристалната структура е обратима без ограничение и функцията остава трайна във времето на експлоатация. По този начин ThermProtect повишава допълнително ефективността на Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM в сравнение с други плоски колектори, тъй като няма състояния на стагнация на мощността и те могат отново да отдават топлина по всяко време.

Vitosol-4-1

 Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM се характеризират с изключителна надежност и качество предлагано от Viessmann. За постигане на трайна плътност и висока стабилност,  колекторите са изработени от извита алуминиева рамка и имат безшевно захващане на стъклото. Колектороте са устойчиви на удари и корозия. Снабдени са с високоефективна изолация за намаляване топлинните загуби в студените зимни дни.

Vitosol-3-1

 Двата модела колектора се монтират изключително лесно. До 12 колектора могат да бъдат свързани в едно колекторно поле. Системите на монтаж на Viessmann са статично изпитани и направени от устойчиви на корозия елементи направени от неръждаема стомана и алуминий.
Моделът Vitosol 200-FM може да бъде с рамка боядисана с желан от вас цвят по RAL.
Съвкупността от иновативни технологии, надежност, висока енергийна ефективност и красиво естетическо оформление в тези слънчеви колектори, покрива изискванията и на най-взискателният клиент, и ги правят прекрасен избор за вашият дом.

Vitosol-5