Търсене на Продукт / Фирма
Търси по ключова дума, продукт или фирма

Системи за подово отопление и охлаждане KAN-therm

Системата за подово отопление и охлаждане KAN-therm е производство на полската фирма KAN и е широко известна в Европа като надежна, енергийно ефективна и висококачествена система на изгодна цена. Официален дистрибутор на фирма KAN e  Стема РС ООД.
Системите KAN-therm са отговор на всички инсталационни нужди и предлагат цялостни и оптимални решения за всяка инвестиция. Те включват висококачествени тръби, колектори, елементи за автоматизация, както и универсална система за свързване, чиято технология и конструкция на фитингите осигуряват бърз монтаж и гарантират дългогодишна и безпроблемна работа.

Системите за подово и стенно отопление и охлаждане на KAN-therm са със следните характеристики:

  • Високо качество и надежност- до 10 години гаранционен срок и 50 години експлоатационен живот;
  • Напълно безопасни за употреба, в резултат на строг контрол на качеството и подробни лабораторни тестове;
  • Инсталации с по-ниски експлоатационни разходи, дължащи се на прилагането на нискотемпературни източници на топлина (термопомни и газови кондензни котли, соларни инсталации);
  • Широка гама от решения, оптимално съобразена със спецификата на всеки проект: подова, стенна или таванна инсталация в едно- и многофамилни жилища, в обществени сгради, спортни съоръжения, паметници на културата, както и отопление на външни площи – паркинги, подходи към гаражи, комуникационни трасета, стълбища и тераси, футболни игрища и др.
KAN-therm-1

Всички елементи на системата са „скрити“ в подове, стени или тавани. Това дава свобода на дизайнери и архитекти при проектиране на интериора, което създава изключителен комфорт и микроклимат в помещенията.

KAN-therm-2

KAN-therm предлага варианти за мокро или сухо изпълнение. При мокрото изпълнение се ползват висококачествените, иновативни тръби KAN-therm PE-RT Blue Floor. Те се произвеждат от ацетат съполимер на полиетилена с повишена термична устойчивост и са с отлични механични свойства. Свойствата на тръбите и условията за експлоатация отговарят на стандарт PN-EN ISO 22391–2:2010. Основните системи за мокро изпълнение са:

KAN-therm TackerИзключително атрактивно съотношение цена/качество. Отоплителните тръби KAN-therm PE-RT Blue Floor се закрепват към изолацията с помощта на пластмасови клипси, а после се заливат с течна замазка, обогатена със специална добавка BETOKAN, подобряваща качествата ѝ. След периода на втвърдяване, а след това и на постепенното нагряване, върху замазката се полага подова настилка (паркет, керамични плочки и др.). Системата предлага голям избор на термоизолационни плочи и рула. KAN-therm Tacker може да се използва в подове подлагани на големи натоварвания или с изисквания за звукоизолация. Монтажът е бърз и лесен – видео.

KAN-therm-3

KAN-therm Profil – Отоплителните тръби KAN-therm PE-RT Blue Floor се закрепват чрез притискане между специалните профили на топлинната изолация. Предимства на системата са: бърз монтаж, благодарение на лесното и бързо полагане на системната изолация и лесно закрепване на тръбите, и  по-малък разход на материал за замазка.

KAN-therm-4

KAN-therm Rail  – система разаработена за отопление на външни площи.

KAN-therm NET  – система разаработена за отопление на големи индустрианлни и търговски площи.

При сухото изпълнение се предлага системата KAN-therm TBS – изолационни плочи с предварително вградени в тях тръби.  Тя е особено подходяща за сгради с олекотени или дървени конструкции, чувствителни към големи натоварвания.

Системите за подово отопление и охлаждане KAN-therm осигуряват забележителен уют във всяко жилище. Високото качество и изгодната цена ги правят едни от най-търсените на европейският пазар. Термичен комфорт и висока енергийна ефективност, благодарение на възможността за използване на ниско температурни, екологични източници на топлина, гарантират значителни финансови икономии спрямо конвенционалните методи на отопление.

За подробна информация и оферти можете да се обърнете към Стема РС ООДофициален дистрибутор на KAN-therm и одобрена фирма по програмата REECL.

Статията е представена от: