Търсене на Продукт / Фирма
Търси по ключова дума, продукт или фирма

Приложение на минерални топлоизолачионни плочи MULTIPOR във вътрешна изолация

          Понякога не е възможно да направим външна топлоизолация на сграда, етаж или апартамент по обективни причини. Какво да направим? Решението е поставяне на вътрешна изолация.  Минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR , произвеждани от Xella Group с дъщерна фирма „КСЕЛА  България” са особено подходящи за тази цел. MULTIPOR са екологични, съставени от естествени природни суровини. Те са зелено строителство, което осигурява оптимално качество на въздуха в закрити помещения. Имат добър коефициент на топлопроводност λ = 0,043 W/mK, който е съпоставим с коефициентите на топлопроводност на редица минерални вати.

MULTIPOR INTERIOR1 MULTIPOR INTERIOR2

Плочите могат да се използват както за вътрешна изолация, така и за външна. За външна изолация чрез Multipor може да прочетете тук. Тъй като плочите са твърди, те са много подходящи за изолация на стени, без да се притесняваме от евентуални дефекти и вдлъбвания поради натиск в процеса на експлоатация. MULTIPOR е и дишашта изолация, което значително намалява риска от поява на мухъл в помещенията. Подробно изяснение на начина на монтаж на вътрешната изолация може да намерите в предоставеното от  КСЕЛА  България – видео.
Минералните топлоизолачионни плочи MULTIPOR са негорими – притежават най-високия клас по негоримост А1. Не се възпламеняват и не отделят вредни за човека и околната среда газове. Също така, плочите са с добра шумоизолация. Тези качества правят от минералните топлоизолачионни плочи MULTIPOR подходящ продукт не само за изолация стени, но и за изолация на тавани на къщи, обществени сгради и закрити паркинги.

MULTIPOR INTERIOR 0

 

MULTIPOR INTERIOR 3 MULTIPOR INTERIOR 4

Хомогенната и твърда повърхност на топлоизолационните плочи и минералният им състав водят до едно от основните качества на тази изолация – нейната дълготрайност. Показателно е изследването на Технически Университет – гр.Дрезден за състоянието на вътрешна изолация MULTIPOR на 15 години. Резултатите от изследването може да видите в следното видео.

MULTIPOR INTERIOR 5 MULTIPOR INTERIOR 6

Вътрешна изолация с MULTIPOR, в дървена сграда – архитектурен паметник на културата в Soest

Свойствата на минералните топлоизолачионни плочи MULTIPOR – екологичност, негоримост, добра топлоизолация, шумозащита, дишаща система, и дълготрайност, ги правят отлично решение за вътрешна топлоизолация.