Търсене на Продукт / Фирма
Търси по ключова дума, продукт или фирма

Пасивни сгради с интегрирана топлоизолационна система MULTIPOR

          Минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR , произвеждани от Xella Group с дъщерна фирма „КСЕЛА България” са с доказано във времето качество. Те могат да бъдат използвани както за външна , така и за вътрешна изолация. Произвеждат се от естествени материали и са екологични. Интегрираната топлоизолационна система MULTIPOR е с доказано качество, и е широко използвана  в съвременните сгради. Тя покрива и най-високите стандарти, дори и тези за пасивни къщи. Един такъв референтен обект, постигащ норматива за пасивна сграда, е проектът на арх. Joachim Eble.

MULTIPOR pasivna

Проектът е под названието: „Няколко поколения живеят заедно в района Albgrün“. Това е селище, в което са събрани различни групи проекти, за да оформят жилищна и битова среда по собствена представа. Първият проект е реализиран от строително съдружие „Разнообразие”. Амбициозното здание , което правят е с 18 апартамента, в които живеят семейства, двойки, самостоящи и възрастни хора. Всички те с индивидуални възгледи и желания за жилищна среда.
За строителите от решаващо значение е било изолацията да е изцяло от естествени и екологични материали на минерална основа. Избрани са минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR.

MULTIPOR pasivna 1

 

MULTIPOR pasivna 3 MULTIPOR pasivna 4

Постигнатите резултати са;

  • Сграда за няколко поколения, постигаща норматива за пасивна сграда
  • Естествена защита срещу растеж на плесени по фасадите
  • Екстремна устойчивост на атмосферни влияния
  • Висока дълготрайност и механична устойчивост на изолацията

Проекта показва по впечатляващ начин, че индивидуално строителство с висококачествени материали може да се вмести в разумни финансови рамки.

MULTIPOR pasivna 2

Минералните топлоизолационни плочи Multipor са одобрен продукт по програмата за кредитиране на енергийна ефективност в дома REECL.
REECL