Търсене на Продукт / Фирма
Търси по ключова дума, продукт или фирма

Интегрирана топлоизолационна система за външни стени MULTIPOR

Все по-често при поставяне на външна изолация на сграда се поставят въпроси за това: колко дълготрайна е изолацията, устойчива ли е на огън, дишаща ли е? Едно много интересно и иновативно решение на тези въпроси е интегрираната топлоизолационната система за външни стени МУЛТИПОР. Основният компонент на системата Мултипор са минералните топлизолационни плочи Multipor. Техният начин на производство, съставът и характеристиките на топлоизолационната система може да прочетете тук. Минералните топлизолационни плочи Multipor са с добър коефициент на топлопроводност λ = 0,043 W/mK, който е съпоставим с коефициентите на топлопроводност на редица минерални вати.

Multipor3-1
Многофамилна жилищна сграда, Айсенах. Поставяне на топлоизолация на стара сграда. Висока степен на топлоизолация с двуслойни минерални изолационни плочи Multipor

Плочите могат да се използват както за въшна изолация, така и за вътрешна. За вътрешната изолация чрез Multipor може да прочетете тук. Подробно пояснение на начина на монтаж, материали и инструменти при монтажа на интегрираната топлоизолационната система за външни стени MULTIPOR може да видете следното видео.

Multipor4-2 Multipor5-2
Обновена сграда в Kempten с изолация Multipor. Основни изисквания на общината са били:  изолацията да е негорима и да не допуска влага – наблизо тече река Илай.

Характерно за тази топлоизолационна система е, че е негорима, дишаща и много дълготрайна. Интересно е да проследим изследванията върху дълготрайността и качествата на тази изолация. За отбелязване – на 20 годишнината на минералните топлоизолационни плочи Multipor, австрийският специалист в обследване на сгради Михаел Хладик проверява топлоизолационната система Multipor на семейна къща в Баварския град Щулн. За да провери как материалът е устоял във времето, той отваря и преглежда  изолацията . Резултатите от проверката може да видите в следното  видео.

Multipor6-2
Multipor7-2 Multipor8-2
Сгради ново строителство с топлоизолационната система за външни стени Multipor

Интегрираната топлоизолационна система Multipor е с доказано във времето качество. Днес тя е широко използвана  в съвременните сгради, като покрива и най-високите стандарти, дори и тези за пасивни къщи. Един такъв референтен обект ,постигащ норматива за пасивна сграда, е проектът на арх. Joachim Eble. Подробно за този проект може да прочетете тук.  Проектът е показан в следващите две снимки:

Multipor10-1
Многофамилни жилищни сгради за по 18 семейства в град Карлсруе. Постигнат норматив за пасивна сграда. Изолация чрез топлоизолационна система Multipor.
Multipor11-1
Многофамилни жилищни сгради за по 18 семейства в град Карлсруе. Постигнат норматив за пасивна сграда. Изолация чрез топлоизолационна система Multipor.

Multipor е иновативна, негорима, екологична и много дълготрайна изолация, която е желано решение за всяка сграда. Минералните топлоизолационни плочи Multipor са одобрен продукт по програмата за кредитиране на енергийна ефективност в дома REECL.
Multipor15