Търсене на Продукт / Фирма
Търси по ключова дума, продукт или фирма

Икономия на вода с продукти на RC Mannesmann

Икономията на вода в нашето съвремие придобива все по-голямо значение. Растящите нужди на човечеството водят до все по-голямо потребление на ресурси. Това е едно от направленията, по които се работи активно за пестене на ресурси, икономия на енергия и намаляване на въглеродните емисии. Цената на питейната и топлата вода постоянно расте и засяга всички: идустрия, хотелски вериги, болници, обществени сгради и разбира се, личните разходи на семействата за питейна и топла вода.
За да отговори на нуждите от пестене на вода, фирма RC Mannesmann разработва – Клапан за постоянен дебит. Малък, надежден и ефикасен. От 1971 RC Mannesmann произвежда това техническо чудо, което днес съществува в различни модели и намира приложение в най-различни сфери. Продуктите на R.C. Mannesmann доставят константно количество вода, например – 6 литра на минута при миене на ръце и 12 литра при вземане на душ. Продуктите на RC Mannesmann пестят вода при къпане, миене, пускане на водата в тоалетната, без това да нарушава комфорта на потребителя.

Voda1

При клапаните за постоянен дебит на R.C. Mannesmann се използва технолоията CFR (Constant Flow Regulator — CFR®) – количеството на течащата вода е константно, независимо от налягането във водопровода. По този начин, при миене на ръце или вземане на душ, вие пестите не само пари, но и енергия – видео. Те осигуряват значително по-добър комфорт от така наречените – ограничители на дебита, които изменят дебита си в зависимост от налягането.
Клапаните се състоят от прецизиращ пръстен, регулираща звезда и корпус. Когато не тече вода или няма налягане, пръстенът е отпуснат. Щом през клапана протече вода, пръстенът променя формата си и се намества между зъбците на регулиращата звезда. Така отворите за протичане на водата се смаляват. Колкото по-високо е налягането, толкова по-голямо е преобразуването на пръстена. При намаляващо налягане пръстенът се отпуска и заема първоначалната си форма, при което отворите за протичане на вода се уголемяват. Протичащото количество вода остава константно – видео.

Voda2-1

Едно много добро свойство на клапаните за постоянен дебит на R.C. Mannesmann е това, че в сравнение с обикновените регулатори на дебит с цедка, образуването на варовик става многократно по-бавно, тъй като те имат функция на самопочистване – видео. Ако все пак се получат варовикови отлагания, отстраняването им може да стане излючително лесно чрез няколко потривания с ръка.

Voda3-1 Voda4-1
Самопочистваща функция

Ето и различните продукти, които предага фирмата за мивки, душ, кухня, WC и градина:

Мивка: При мивките фирмата предлага продукти , които оформят три вида струя:

Voda5 Voda6 Voda7
Въздушна струя  Кристално чиста ламинарна струя  Спрей
 • Въздушна струя – Регулаторът на струята смесва протичащата през батерията вода с въздух, подобно на водоструйната помпа. По този начин въздушната струя осигурява желаното от потребителя количество вода, което остава константно, независимо от проточната класа. Водата не може да изтича неконтролирано.
  Модели: RCM profi M22 SC, RCM profi M24 EC, RCM profi VP24 LP
 • Кристално бистра ламинарна струя – Ламинарният лъч, такъв, какъвто го познаваме от физиката, тече паралелно без завъртане. Струята е кристално бистра и естествена. Не се образуват аерзоли (мехурчета), тъй като ламинарната струя не засмуква въздух. Идеалната сфера за прилжение на тази струя са например клиничните съоръжения, където хигиената играе особено важна роля.
  Модели: RCM profi M22 HOS, RCM profi VP24 HOS, RCM basic LM24 HOS
 • Спрей струя – Спрей струята е много подходяща за водни батерии на мивки с нисък дебит, които се използват за миене на ръце. Спестяващата вода функция е особено важна- например в обществени сгради и санитарни помещения, където честотата на използване е доста висока.
  Модели: RCM basic M24 Spray, RCM basic VP22 Spray, RCM basic M22 Spray
 • Спрей струя, професионална серия – Подходяща за обществени умивалници.
  Модели: RCM profi M24 Spray, RCM profi VP22 Spray, RCM profi M22 Spray

 Душ: 

Кухня: 

Модели: RCM basic cookboost M24видео, RCM cookshower, RCM profi fillboost manuel

WC:

Аксесоари за тоалетни казанчета – Модели: RCM WC stop, RCM profi filling valve

Градина: 

Модели: RCM profi 3/4 garden

В заключчение бихме искали да подчертаем следните факти:

 • R.C. Mannesmann използва подходящи и одобрени за питейната вода материали.
 • R.C. Mannesmann продуктите отговарят на законовите изисквания и норми.
 • R.C. Mannesmann продуктите заемат челно място в еко-тестовете.
 • R.C. Mannesmann е член на German Water Partnership (Немската агенция по водите).
 • R.C. Mannesmann-продуктите се произвеждат основно по DIN EN 9001 и 14001.

Имате ли във вашата сграда или градина апаратура за пестене на вода? Може би е време да промените нещата? Продуктите на R.C. Mannesmann могат да помогнат за това!