Търсене на Продукт / Фирма
Търси по ключова дума, продукт или фирма

Изолация на скатен покрив от Knauf

Всеки, който се е качвал в подпокривно пространство без изолация, знае, че там през зимата е много студено, а през лятото много горещо. Не е нужно да си специалист за да разбереш, че покривът изпитва големи температурни натоварвания и атмосферни влияния. От друга страна съвременните тенденции са в посока масово използване на подпокривното пространство като жилищно. Проблемът се решава чрез поставяне на изолация под скатовете на покрива.
Фирма Knauf предлага множество иновативни изолационни решения за индустрията и сградите. При изолация на скатен покрив в жилищни сгради  Knauf предлага системата Knauf Insulation LDS – съчетание от каменна и стъклена минерални вати, закрити с подпокривни мембрани.

knauf 1

Системата  Knauf Insulation LDS  условно може да се раздели на четири слоя, показани на следващата снимка:

 • Слой_1: поставяне под керемидите на някоя от следните паропропускливи и същевременно водонепропускливи мембрани: Homeseal LDS 0.02, Homeseal LDS 0.04 и Homeseal LDS 0.04 UV. Тяхната роля е да затворят изолацията откъм външната среда, като препятстват попадането на вода в изолацията и същевременно пропускат към външната среда влагата, която е попаднала в изолацията;
 • Слой_2: поставяне на каменна минерална вата NaturBoard FIT PLUS между покривните ребра;
 • Слой_3: поставяне на стъклена минерална вата Unifit 037 под каменната вата чрез анкер окачвачи и носеща конструкция от метални профили;
 • Слой_4: поставяне под стъклената минерална вата на някоя от следните мембрани: Homeseal LDS 200, Homeseal LDS 35, Homeseal LDS 5 SILK и Homeseal LDS 200 ALUPLUS. Тези мембрани са тип „парна бариера” – паронепропускливи. Тяхната роля е да не допускат проникване на влага към изолацията от вътрешната (топла) страна на изолацията. Като краен завършващ елемент, този слой мембрана се закрива с гипсокартон, който затваря цялата система.
  knauf 2

Минералната и каменната вата на Knauf се произвеждат чрез използване на патентовано, революционно и изключително силно свързващо вещество, произведено чрез ECOSE® Technology. То слепва влакната на минералната вата чрез патентован процес на преобразуване на био-материали в инертен полимер. Това революционно научно откритие елиминира формалдехида и фенола от традиционното свързващо вещество, използвано в различни производства, включително и в това на минерални вати. Благодарение на ECOSE® Technology, Knauf постига значителни постижения в зеленото строителство, качеството на въздуха в закрити помещения, и безопасността на труда. Ватите, произведени по тази технология, имат неутрална миризма, лесно се обработват и имат землистокафяв цвят, получен без добавяне на изкуствени бои, пигменти или акрили.

knauf

Използвайки системата  Knauf Insulation LDS за изолация на скатен покрив, вие получавате следните преимущества:

 • Много добър топлинен комфорт. Ниска стойност на коефициента на топлинна проводимост λ = 0.037 W/mK;
 • Отлична звукоизолация в следствие на влакнестата структура на минералните вати;
 • Пожарозащита. Изолационните материали от стъклена и каменна минерална вата Knauf Insulation са с клас на реакция на огън – А1, което означава, че са негорими. Високата точка на топене на материалите от каменна минерална вата над 1000°С гарантира най-висока сигурност при пожар;
 • Паропропускливост. Дишаща изолационна система;
 • Дълготрайност. Висока устойчивост на стареене.

Тези преимущества правят системата Knauf Insulation LDS добър избор за изолация под скатен покрив. Препоръки за дебелината на изолацията и принципите на монтаж на тази система може да видите в следното – видео, предлагано от Knauf.