Търсене на Продукт / Фирма
Търси по ключова дума, продукт или фирма

Екотермал ООД

LG_Ekotermal
Бургас 8000
“Сливница“ № 47
Бургаска област
тел: 056 814 68, 056 814 215,
факс: 056 814 584
Изпрати е-mail
Посети website
MF_APR3
Фирма „Екотермал“ е създадена 1992г. с предмет на дейност търговия, проектиране и монтаж на отопление, вентилация, климатизация, слънчеви и В и К инсталации.
През 1995г. фирмата започва собствено производство на електрокотли, отоплителни тела за баня, комбинирани бойлери, колекторни кутии и др. За няколко години предприятието става безспорен лидер в производстовото на котли с електронно и контакторно управление. Изделията, които произвежда са с високо качество, отличен дизайн и конкурентни цени. Доказателство за това са следните отличия: Златен медал от Пловдивския панаир – 1997г. за ел.котли и слънчеви колек-тори,  Сребърен лъв от изложение „Произведено в България“ – Варна 1997г. Фирма „Екотермал“ доставя цялата гама от материали и съоръжения в сферата на отоплението, климатизацията, водопроводните, газовите и слънчеви инсталации. От 2001г. Предприятието има Сертификат за СЕ маркировка за електро-котли. От 2006г. От 2008г. фирмата въведе Стандарт ISO 9001-2008.Фирма „Екотермал“ има собствени цехове за производство, намиращи се в с. Константинво, обл.Бургас. Те са разположени върху 8280 кв.м. и имат 2048 кв.м. застроена площ. Непрекъснат стремеж на ръководството е към високо технологично оборудване, необходимо за производството на висококачествени изделия с отличен дизайн и на конкурентни цени. Дружеството има собствена складова база в с.Константиново, обл.Бургас и под наем в гр.София. Складовата база е с обща площ 2500 кв.м., от които застроената площ е 2000 кв.м.
Търговската дейност е организирана в 2 магазина за продажба на стоки, необходими за топлотехниката, както и изключително богата дистрибуторска мрежа в цялата страна. Търговските обекти се намират както следва: 1 в гр.Бургас, 1 магазин и складова база  в гр.София
Основните дейности на „Екотермал“ ООД производство, търговия и монтаж на отоплителна техника се ръководят от високо квалифицирани специалисти.
Характерно за фирмата е непрекъснатия стремеж към подобряване качеството на продукцията, повишаване на конкурентоспособността и разширяване на дейността, усвояване на нови технологии, търсене на нови пазари и инвестиране в нови дейности.
През 2003г. „Екотермал“ ООД създаде ново предприятие – „Екопласт“ ЕООД, на което е 100% собственик на капитала. „Екопласт“ ЕООД има предмет на дейност цялостно проектиране, изработка, доставка и монтаж на PVC и алуминиева дограма.
Значими инвестиции се направиха в изграждането на цех за производство на алуминиева и PVC дограма и складова база, намиращи се в с. Константиново, на 15 км. западно от гр.Бургас. Цехът е новопостроен от „Екотермал“ ООД и е оборудван с ново високо технологично оборудване, внос от Турция, произведено по американска технология, което гарантира качеството на произвежданите изделия. Капацитетът на производствените мощности е 2000 кв.м. дограма на месец. Производствената база е изградена върху площ от 1000 кв.м и застроена площ 600 кв.м. Сградата и оборудването отговарят на най-високите съвременни изисквания за модерно производство на европейско ниво и създават отлични условия за работа.
Фирмата няма публикувани видео материали за продуктите, които предлага.
Фирмата няма публикувани брoшури за продуктите, които предлага.