Търсене на Продукт / Фирма
Търси по ключова дума, продукт или фирма

Баумит България ЕООД

LG_Baumit
гр. Елин Пелин
ул. “България” № 38
Софийска област
тел: 02 926 6911, факс: 02 926 6918, GSM: 0888 843 400
Изпрати е-mail
Посети website
MF_APR3

Баумит България ЕООД е основана на 22.12.1995 г. в София като сто процента дъщерна фирма на Wopfinger Stein- und Kalkwerke Schmid & Co KG, част от Шмид Индустри Холдинг – Австрия. Това събитие е резултат на фирмената философия, чиято цел е разширяване на пазарите и усвояване на нови пазарни ниши.
Шмид Индустри Холдинг е един от най-големите, намиращи се в частни ръце, концерни за строителни материали в Европа. Под ръководството на г-н Роберт Шмид предприятията на холдинга предлагат богат асортимент от висококачествени продукти за строителство и възстановяване на сгради, които отдавна са спечелили доверието на клиентите. Вече три десетилетия Шмид Индустри Холдинг, със седалище Вопфинг – Австрия, е сред европейските компании – лидери в производството на строителни материали, с повече от 50 фирми и дялови участия в 20 държави. Над 60 % от оборота на концерна се реализира извън границите на Австрия. Собственост на компанията са наложените европейски марки “Баумит”, “Мурексин”, “Аустротерм”, “Калмит”, “Лоренчич”, “Фуртенбах” и др.
През последното десетилетие холдингът преживя бурно развитие, като през 2006 г. оборотът на Шмид Индустри холдинг премина границата от 1 млрд. Евро.
Баумит – успешният модел в годините на глобализация: 30 държави за 20 години.
Групата Баумит е съставена от фирми на двата австрийски концерна Витерсдорфер и Пеггау и Шмид индустри холдинг. Двигател в това коопериране е целта и на двата концерна да наложат марката извън пределите на Австрия.
С падането на „желязната завеса“ отпадат и ограниченията за налагането на Баумит като европейска и световна марка. Разширяването на Европейския съюз ускорява много силно шансовете и възможностите в тази насока.
Баумит разпространява своите продукти в 30 държави от Централна, Южна и Източна Европа, Великобритания и Китай, а в 28 от тях разполага със собствени производствени, респективно и търговски предприятия.
За марка Баумит работят 2500 сътрудника, които генерират годишен оборот от 700 млн. Евро. Капацитетът на предприятията е 400 млн. тона сухи смеси и 250 хил. тона пастообразни продукти.
С отговорност към околната среда и за достигане на целите, поставени в Киото
Ръководството на холдинга е изключително чувствително към въпросите, свързани с екологията. Ежегодно компанията инвестира над 12 млн. Евро в мероприятия, свързани с опазване на природната среда.
Баумит България ЕООД – всичко от един производител, произведено в най-модерни инсталации
Баумит България ЕООД за кратко време се утвърди като водеща на пазара на топлоизолационни системи в България. Голям брой съвременни сгради са “опаковани” с материали „Баумит”. Много от старите фасади са възродени за нов живот с мазилките и боите на “Баумит”. Досега в България има изолирани над 13 млн. квадратни метра фасади със системи Баумит.
“Баумит” е марка, предлагаща комплексен продукт, от който 50% са качествените материали, а останалите 50% са – логистика и обслужване.
През май 2006 г. стартира производството на пастообразни мазилки в базата на фирмата в Елин Пелин. Реагираме бързо на поръчки в количества от една кофа (30 килограма) до 20 тона.
Предвид увеличеното търсене на продуктите с марка „Баумит” и налагането им като синоним на качество и престиж, Шмид Индустри Холдинг инвестира 10 млн. евро за построяването на най-модерната инсталация за сухи строителни смеси в България.
Продуктовата гама на Баумит България включва: зидарски разтвори, лепилни и шпакловъчни смеси, лепила за керамични покрития, машинни мазилки, подови замазки и нивелиращи смеси, хастарни мазилки, продукти за саниране на бетони, продукти за градини и ландшафт и др.
Топлоизолационните системи “Баумит” са икономически изгодни, трайни във времето и намаляват енергийните разходи до 50%. Разнообразието от крайни покрития, множеството структури и цветове позволяват перфектно архитектурно оформление на фасадата. Иновационните технологии, използвани при производството на продуктите за топлоизолационни системи, осигуряват на потребителя комфортно обитаване и лесна поддръжка. Топлоизолационните системи на Баумит са сертифицирани с Европейско техническо одобрение.
Баумит България участва активно в строителния живот на България. Важни строителни обекти са защитени с фасадни мрежи с логото на Баумит, доказателство за това, че с нас работят едни от най-добрите проектанти и строители. С упорит труд и постоянство екипът успя да наложи марката като символ на качество, надеждност и коректност.
В нашата дейност залагаме на честни и коректни отношения и на строги правила с клиенти и партньори.

Фирмени Брошури

Фирмата няма публикувани видео материали за продуктите, които предлага.
Фирмата няма публикувани брoшури за продуктите, които предлага.